20. janvārī Latvijas Universitātes Lielajā aulā uz ceturto nodarbību sanāca Jauno juristu universitātes dalībnieki, lai turpinātu gūt ieskatu tiesību zinātņu nozarēs un jurisprudences studijās.

Dienas iesākumā asoc. prof. Inga Kačevska vadīja nodarbību “Starptautisko privāttiesību pamati”, ar piemēriem atklājot dalībniekiem starptautisko privāttiesību daudzveidību. Vēlāk lekt. Māris Lejnieks iepazīstināja JJU dalībniekus ar starptautisko publisko tiesību aktualitātēm. Noslēdzošajā lekcijā “Ievads administratīvajās tiesībās” doc. Edvīns Danovskis sniedza ieskatu administratīvo tiesību tvērumā.

Arī šogad Jauno juristu universitāte turpināja sadarbību ar Latvian Moot Association, organizējot dalībniekiem tiesas procesa izspēli. Visām komandām divu vai trīs dalībnieku sastāvā bija rakstveidā jārisina kāzuss, veidojot un pamatojot attiecīgo pozīciju. Izvērtējot komandu rakstveida risinājumus, tika izvirzītas četras komandas, kas piedalījās mutvārdu tiesas procesa izspēlēs.

Pirmajā izspēlē spēkiem mērojās komanda “Glosatori”, kuras sastāvā bija Pjotrs Poļikarpovs, Gerda Ketlīna Baloda un Emīls Siliņš, un komanda “Topošais juristu birojs IR”, kuras sastāvā bija Roberts Neilands un Izabella Maksimenko. Izspēlē uzvaru guva komanda “Glosatori”, bet par šīs izspēles labāko oratoru tiesneši atzina Robertu Neilandu.

Otrajā izspēlē sacentās komandas “Es Tavā vietā zvanītu Saulam”, kuras sastāvā bija Kristiāna Kārkliņa, Roberts Kamols un Daniela Brice, un komanda “Bez 5 minūtēm juristes”, kuras sastāvā bija Amanda Kempele un Daniela Liljē. Otrajā izspēlē uzvarēja komanda “Es Tavā vietā zvanītu Saulam”,  par labāko oratori atzīta Amanda Kempele.

Pateicamies visām komandām par dalību kāzusa risināšanā! Apsveicam četras komandas, kas iekļuva mutvārdu tiesas procesa izspēlē, un, protams, sveicam uzvarētājus un labākos oratorus!

Liels paldies Jauno juristu universitātes nodarbību vadītājiem asoc. prof. I. Kačevskai, lekt. M. Lejniekam un doc. E. Danovskim, kā arī Latvian Moot Association un jo īpaši Artūram Kazākam, Katrīnai Annijai Ročānei un Andrim Dimantam.

Noslēguma nodarbību Jauno juristu universitātē paredzēta 2024. gada 24. februārī.

Dalīties