25. novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā norisinājās Jauno juristu universitātes otrā nodarbību diena, kuras ietvaros dalībniekiem bija iespēja noklausīties kopumā piecas lekcijas no Latvijas Universitātes mācībspēkiem, tiesībzinātniekiem un praktiķiem.

Diena iesākās ar asoc. prof. Vadima Mantrova vadītu nodarbību – “Ievads civīltiesībās” –, kuras laikā asoc. prof. V. Mantrovs iepazīstināja skolēnus ar civiltiesību jēdzienu, civiltiesību subjektiem, kā arī civiltiesību sistēmu un avotiem.

Turpinājumā Jauno juristu universitātes dalībnieki noklausījās lekciju “Ievads civilprocesā”, ko pasniedza doc. Daina Ose. Lekcijā skolēni uzzināja par tiesvedību veidiem, tiesvedības instancēm, kā arī lietas izskatīšanas stadijām.

Dienas otrajā pusē pasn. Juris Juriss vadīja nodarbību “Ievads krimināltiesībās”, kuras ietvaros JJU dalībniekiem sniedza ieskatu noziedzīga nodarījuma pazīmju, klasifikācijas un sastāva pamatelementos.

Teorētisko nodarbību ciklu noslēdza pasn. Ērika Gribonika ar lekciju “Ievads kriminālprocesā”, kurā skolēni uzzināja par kriminālprocesa uzsākšanas iemesliem, kriminālprocesa dalībniekiem, kriminālprocesa pamatprincipiem un kriminālprocesa stadijām.

Dienas noslēgumā Latvijas Universitātē viesojās Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesis Zigmunds Dundurs un iepazīstināja JJU dalībniekus ar tiesneša profesiju.

 

Liels paldies Jauno juristu universitātes nodarbību docētājiem, kā arī tiesnesim Zigmundam Dunduram par dalīšanos ar pieredzi un praktisku ieskatu tiesību zinātņu nozarēs un tiesneša profesijā.

Nākamā Jauno juristu universitātes nodarbība paredzēta jau 16. decembrī!

Dalīties