LU JF dekāne, prof. K.Strada-Rozenberga uzrunā JJU dalībniekus

2023. gada 14. oktobrī 130 skolēni no dažādām Latvijas mācību iestādēm apmeklēja Latvijas Universitātes (LU) Juridisko fakultāti, lai piedalītos pirmajā 2023./2024. m. g. Jauno juristu universitātes (JJU) nodarbību dienā.

Nodarbību dienas iesākumā LU Juridiskās fakultātes dekāne, prof. Kristīne Strada-Rozenberga uzrunāja Jauno juristu universitātes dalībniekus un vēlēja veiksmīgu dalību projektā, gūstot ieskatu jurisprudences studijās un jurista profesijā.

Ar Juridisko fakultāti un jurista profesiju skolēnus iepazīstināja asoc. prof. Anita Rodiņa. Vēlāk lektors Gunārs Kūtris skolēniem stāstīja par tiesību aizsardzības iestādēm Latvijā. Dienas noslēgumā docents Jānis Pleps vadīja nodarbību “Ievads tiesību teorijā”.

Skolēniem bija iespēja uzdot jautājumus par jurisprudences studijām trīs LU Juridiskās fakultātes studentiem – Agrim Ratnikam, Kristai Čistjakovai un Dāvim Dejus, kuri diskusijas laikā sniedza vērtīgus padomus un ieteikumus JJU dalībniekiem.

Priecājamies par skolēnu izrādīto interesi, apņēmību un vēlmi gūt ieskatu tiesību zinātnē, jurista profesijā un jurisprudences studijās!

Liels paldies mācībspēkiem un studentiem, kas JJU dalībniekiem vadīja nodarbības, atbildēja uz jautājumiem un dalījās pieredzē!

Uz tikšanos nākamajā nodarbībā - novembrī! 

Dalīties