28. janvārī Jauno juristu universitātes dalībnieki noklausījās vairākas lekcijas par starptautiskajām tiesībām un dienas beigās četras komandas mērojās spēkiem tiesas procesa izspēlē.  

Lekciju "Starptautisko privāttiesību pamati" vadīja asoc.prof. Inga Kačevska, par starptautisko publisko tiesību aktualitātēm stāstīja lektors Māris Lejnieks, un lekciju "Ievads Eiropas Savienības tiesībās" vadīja doc. Edmunds Broks.  

Arī šogad JJU sadarbībā ar Latvian Moot Association rīkoja tiesas procesa izspēles. Visiem JJU dalībniekiem bija rakstveidā jārisina kāzuss un četras komandas ar labākajiem rakstveida darbiem piedalījās mutvārdu tiesas procesa izspēlēs.  

Pirmajā izspēlē spēkiem mērojās komandas dalībnieces - Laura Lozbere, Vladislava Jaseviča, Kristīne Vonoga pret Martu Ernštreiti, Martu Rozenbergu, Rēziju Piliņu. 

Izspēlē uzvaru guva dalībnieces Marta Ernštreite, Marta Rozenberga un Rēzija Piliņa. Par šī raunda labāko oratori tiesneši atzina Martu Rozenbergu.  

Otrajā izspēlē sacentās dalībnieces Terēze Viktorija Omanbriede, Arita Nijazi, Alise Marija Josta pret Eviju Velveli, Ati Alenu Kabaļu un Amandu Paulu Knopkinu. Šajā izspēlē spēcīgāki argumenti bija dalībniecēm Terēzei Viktorijai Omanbriedei, Aritai Nijazi un Alisei Marijai Jostai. Par šī raunda labāko oratori tiesneši atzina Eviju Velveli.  

Apsveicam! 

Liels paldies Latvian Moot Association un jo īpaši Evai Vīksnai, Andrim Dimantam, Emīlam Joninam, Jūlijai Valpēterei, Amandai Mūrniecei un Agnetai Rumpai. 

Dalīties