Sestdien, 15. janvārī, notika ceturtā 2021./2022. m.g. Jauno juristu universitātes (JJU) nodarbība. Skolēni noklausījās trīs lekcijas un dienas noslēgumā četras komandas mērojās spēkiem tiesas procesa izspēlēs.

Nodarbības sākumā jaunieši klausījās asoc. prof. Ingas Kačevskas lekciju par starptautiskajām privāttiesībām, turpinājumā lektors Māris Lejnieks iepazīstināja jauniešus ar starptautisko publisko tiesību aktualitātēm un noslēgumā dalībnieki klausījās asoc. prof. Kristīnes Dupates lekciju “Ievads Eiropas Savienības tiesībās”.

Jau trešo gadu JJU sadarbībā ar Latvian Moot Association rīkoja tiesas procesa izspēles. Visiem JJU dalībniekiem bija rakstveidā jārisina kāzuss un četras labākās komandas piedalījās mutvārdu tiesas procesa izspēlēs.

1. izspēlē ar juridiskās argumentācijas spēkiem mērojās komanda "Boss Mode" (Paula Auziņa, Jana Grizāne un Megija Janševica) un komanda "AKA" (Annija Ruško, Ance Nata Pilsnibure un Kārlis Herberts). Uzvaru guva komanda "AKA" un par labākajām izspēles oratorēm tika atzītas Megija Janševica un Annija Ruško. 

2. izspēlē tiesnešus par savu argumentu pamatotību centās pārliecināt komanda "21.gs. strāva" (Žanete Piļka, Valters Toms Vasermanis, Kristiāna Zakse) un komanda "The Chosen Ones" (Katrīna Buglova, Lelde Dubere, Evelīna Geikina). Uzvarēja komanda "21.gs. strāva" un par labākajām izspēles oratorēm tika atzītas Kristiāna Zakse un Lelde Dubere. 

Apsveicam!

Liels paldies Latvian Moot Association un jo īpaši Jānim Sarānam, Jūlijai Valpēterei un Artūram Kazākam.

Uz tikšanos JJU pēdējā nodarbībā 5. februārī, kad dalībniekiem būs jākārto noslēguma pārbaudījums.

Dalīties