Komanda “Konuss” (Alise Gailīte, Ralfs Mihailovs, Valērija Ruta Hartmane). Labākā oratore Valērija Ruta Hartmane.

2020.gada 11.janvārī, Jauno juristu universitāte (JJU) sadarbībā ar Latvian Moot Association rīkoja tiesas procesa izspēli JJU dalībniekiem. Izvērtējot 30 komandu rakstisko daļu argumentāciju, tiesas procesa izspēlē piedalījās labākās četras komandas.

Pirmajā izspēlē ar zināšanām mērojās komanda “Konuss” (Valērija Ruta Hartmane, Ralfs Mihailovs, Alise Gailīte) un komanda “Cēsinieki” (Madara Liepiņa, Konstance Rute Krieviņa, Agris Ratniks). Spraigā argumentācijas cīņā uzvaru izcīnīja “Cēsinieki” un par labākajām oratorēm tika atzītas Valērija Ruta Hartmane un Konstance Rute Krieviņa.

Otrajā izspēlē tiesnešus centās pārliecināt komanda “Quotu domā”, kuru godam pārstāvēja viens no trijiem tās dalībniekiem – Krišjānis Kaļāns, un komanda “Topošu juristu spēks”  (Lana Prilepiševa, Laura Putniņa, Daniels Žuravļovs). Pēc aizraujoša argumentācijas dueļa uzvaru guva “Topošu juristu spēks”, bet par labākajiem oratoriem tika atzīti Krišjānis Kaļāns un Laura Putniņa.

Paldies pārstāvjiem no Latvian Moot Association un jo īpaši Jānim Sarānam, Ārim Kakstānam, Jūlijai Valpēterei un Ērikam Krēsliņam.

Dalīties